Hírek

Elérhetőségek

Hatósági bizonyítvány iránti kérelem a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó földgáz kedvezmény igénybevételéhez

Tisztelt Lakosok!

2022. szeptember 9-én a Magyar Közlöny 146. számában megjelent a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtérbeépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet módosításáról szóló 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.), amely új hatáskört és feladatkört ad a jegyzőknek hatósági bizonyítvány kiállítására a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelem kitöltéséhez kérjük vegyék figyelembe a csatolt kitöltési útmutatóban szereplő tájékoztatást.

A Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium 2022. szeptember 13-án érkezett tájékoztatása alapján 2022. szeptember 12-én közölt tájékoztatónkban szereplő, a helyszíni szemlére vonatkozó fejezet az alábbiak szerint módosul. A hatósági bizonyítvány a ténylegesen kialakult állapotot igazolja, ezért csak a polgármesteri hivatal által tartott helyszíni szemle nyomán adható ki. A helyszíni szemle során készített jegyzőkönyv rögzíti az ingatlanon lévő lakások darabszámát, azok helyiséglistáját és a jogszabályi előírásoknak való megfelelőséget.