Hírek

Elérhetőségek

PM_PIAC_2018/40 Helyi termékértékesítést szolgáló termelői piac és vásárcsarnok kialakítása Isaszegen

 

 

 

 

 

 

 

Isaszeg Termelői Piac és Vásárcsarnok

A projekt: Helyi termékértékesítést szolgáló termelői piac és vásárcsarnok kialakítása Isaszegen

2021. szeptember 8.

Isaszeg Város Önkormányzata célzott pénzügyi támogatást nyert el a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pest Megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához benyújtott „Helyi Piacok fejlesztése Pest megye területén” pályázatán. A PM_PIAC_2018/40 számú pályázat keretében a Rákóczi út 75. szám alatt termelői piac és vásárcsarnok kialakítása történik. A vissza nem térítendő támogatás összege 148,89 millió forint. 2021. szeptember 8-án az Isaszegi Önkormányzat hivatalosan is átadta a kivitelező, „Info-Szolg” Kft. részére a Rákóczi út 75. sz. alatti munkaterületet.

 „Nem újkeletű célkitűzésünk megvalósítani egy olyan helyi termelői piac kialakítását, mellyel fejleszthetjük a helyi gazdaságot, bővíthetjük és erősíthetjük a település kereskedelmi és szolgáltató funkcióit. A piac kialakításával az isaszegiek kevesebb utazással, szebb környezetben juthatnak hozzá egészséges, jó minőségű élelmiszerhez. – mondta el Hatvani Miklós, polgármester. - Reményeink szerint a projekt teljesülésével a volt „postakocsi fogadó”- ban létesülő vásárcsarnok és a mellette kialakított fedett piactér újra hasznos területét képzik majd Isaszegnek amellett, hogy így sikerül megmentenünk ezt a jellegzetes történelmi épületét városunknak.”

A projekt keretében a Rákóczi utca 75. szám alatt található ingatlan felújítása, átalakítása és bővítése valósul meg az alábbiakkal:

  • a vásárcsarnok 3 csarnokának felújítása,
  • a 3 csarnokban 36 mobil árusítóasztal elhelyezése,
  • fedett piaci részen 28 mobil árusítóasztal elhelyezése,
  • 18 db üzlet-, szociális-, raktár-, és üzemeltetési helység kialakítása a területen,
  • 13 db kerékpártároló
  • 2 db pad

A helyszín: Isaszeg, Rákóczi utca 75.

 

Isaszeg Termelői Piac

Az egykori postakocsi-fogadó Isaszeg egyik legrégibb épülete, amely a Jászságból Pest felé irányuló postakocsi-forgalom fontos állomása volt a Grassalkovich család idejében. Különleges az elhelyezkedése, ezért nagyon hangsúlyos a látványa. A XVIII. század végének hangulatát idézi, építészeti emlék. A Rákóczi út Isaszeg egyik főutcája, melyen sok védendő épület is található. A jellegzetes széles utca kialakítása, a fésűs beépítésű lakóházakkal és a „keresztben” elhelyezkedő volt vendégfogadóval, és a zártsorú községházával olyan jellegzetes településszerkezeti értéket képvisel, mely megőrzendő.

Az épület hosszú évek óta üresen áll, rossz állapotban van. A felújítás során nemcsak állagmegőrzési feladatokat, hanem szerkezeti problémákat is meg kell oldani az új funkciók kialakítása mellett.

A projekt időszaka alatt folyamatosan tájékoztatjuk Isaszeg lakosságát az építési munkálatokról és a befejezés pontos időpontjáról.

 

A fejlesztés alapadatai

 

Kedvezményezett neve

ISASZEG VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

Támogató neve

Pénzügyminisztérium

Pályázat neve

Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pest Megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 - „Helyi Piacok fejlesztése Pest megye területén”

Projekt címe

HELYI TERMÉKÉRTÉKESÍTÉST SZOLGÁLÓ TERMELŐI PIAC ÉS VÁSÁRCSARNOK KIALAKÍTÁSA ISASZEGEN

Projekt azonosítószáma

PM_PIAC_2018/40

Projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében új, önállóan működő termelői piac létrehozása történik meg 2 559 nm területen, amelyen 32 árusítóhely kerül kialakításra barnamezős beruházás keretében. Helyi termékértékesítést szolgáló termelői piac kialakításával cél a helyi gazdaság fejlesztése, a települési kereskedelmi és szolgáltató funkciók erősítése, bővítése, a helyi termelők, mezőgazdasági termeléssel, feldolgozással és értékesítéssel foglalkozó vállalkozások piacra jutásának elősegítése Isaszegen.

Beruházás helye

2117 Isaszeg,  a Rákóczi utca 75.

Szerződött támogatás összege

148,89 millió forint.

Projekt befejezési dátuma

2022.05.31.

 

udvar  
kiindulo0 kiindulo4
kiinduló1 kiindulo1

 

w