Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztatás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságról

 

Tisztelt Isaszegi Lakosok!

A veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII. 4.) Kormányrendelet 9. §-a alapján a 2020. december 5-én fennálló, és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, (valamint a hátrányos helyzet megállapításának időtartama), külön kérelem nélkül, a jogszabály erejénél fogva meghosszabbodik a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztésének hónapját követő második hónap végéig, előreláthatólag 2022. március 31. napjáig.

 

A veszélyhelyzet megszűnését követően, az ebben az időszakban meglévő jogosultság meghosszabbításával kapcsolatos információkról, tájékoztatást adunk a (28) 583 107-es telefonszámon.

A korábbi jogosultsággal nem rendelkezők esetében, új igénylés benyújtására az Isaszegi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, valamint az Isaszeg Város honlapján (https://isaszeg.asp.lgov.hu/formanyomtatvanyok-gyermekvedelmi-ellatasok…) megtalálható kérelemnyomtatvány megfelelő kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával van továbbra is lehetőség.

Polgármesteri Hivatal